Isi masa terluang dengan mencuba resipi baru...kadang2 menjadi adakala gagal..cuma jgn mudah putus asa, usaha tangga kejayaan, bila resipi yg d cuba capai standart, ITULAH SATU KEPUASAN YANG SEBENAR...:)
1 cawan jus limau @ peel fresh supaya lebih terasa limaunyar, kalu rajin boleh ler perah sendiri jus limau
1 st vanilla utk hilangkan hanyir telur
1/2 st cream of tartar
Cara-cara
Ayak tepung gandum dengan baking powder
Asingkan telur putih dgn telur kuning, putar telur putih bersama gula kisar dan cream of tartar hingga meringue@ bertanduk
Pukul telur kuning dan ovellate dengan whisker sebati kemudian masukkan susu cair, gandum, jus limau, kacau hanya menggunakan whisker sehingga sebati dan gandum tidak berketul.
Campurkan adunan gandum dengan telur putih yang dah bertanduk , kaup balik manja sahaja guna spatula / whisker.
isikan adunan dlm mangkuk kertas atau pun dlm acuan lompang ,Kukus selama 15 minit/ hingga masak
Tiada ulasan:
Catat Ulasan