Khamis, 5 April 2012

pizza gandum penuh







PIZZA GANDUM PENUH 

BAHAN-BAHAN
2 cwn gandum penuh
2 cwn gandum high protein
350ml air suam + 1 paket yis @ 11 gram + 1sb gandum + 1 sb gula 
( di campur, gaul rata dan peram hingga berbuih)
1 bijik telor gred A
2sb shortening
1 st garam

CARA2
1. masukkan yis yg telah di peram dlm BM, masukkan telor, masukkan garam dan gandum, ONkan fungsi doh pd BM
2. bILA NAMPAK SEBATI MASUKKAN SHORTENNING
3. tunggu hingga doah siap di uli....
4. tUMBUK2 BUANG ANGIN DAN CANAI atas loyang, tunggu 1/2 jam bakar suhu 180 C selama 15 minit, kelauarkan tabur bahan2 utk inti
5. bakar 20 minit hingga inti nampak kuning keemasan

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan