ALMOND LANDON FROM LUNDANG RECIPIES |
BAHAN2
3 ketol buttercup
1 kg gandum
2 sb emplex
100 g serbuk badam
1 st soda bikarbonat
4 bijik telor
2 st vanilla esen
Badam:
bakar bijik badam dengan api perlahan suhu 150 c selama 40 minit
Coklat masakan:
Cairkan double boiler campur 500g coklat masakan 2 sb shortening, 1 st vanilla
cara2
1. putar mentega hingga sebati, masukkan telor, vanilla dan garam hingga rata dan sebati.
2. Masukkan gandum, yg telah diayak dengan serbuk badam, emplex. soda bikarbonat.Uli jd doh pastikan doh lembut tp xmelekat di tangan
3. Salutkan badam yang telah dibakar dengan doh. Bkar suhu 180 c selama 30 minit...ikut kesesuaian oven anda...
4.celup dengan coklat masakan, letak dlm papper cup dan tabur badam yg d dipotong
Tiada ulasan:
Catat Ulasan