- Bahan A 1 butter farmcow
- 170 gm brown sugar
- Bahan B 2 telur putih (50gm)
- Bahan C 320 gm tepung
- 70 gm tepung jagung
- 1 sudu kecil baking soda / bicarbonate soda
- Bahan D 800gm choc masak 25gm choc putih
Cara-cara
- Pukul butter dengan brown sugar (bahan A), Masukkan telur (B), pukul sebati, Ayak tepung gandum, tepung jagung dan soda (Bahan C) sekali, masukkan sikit demi sikit. Jangan pukul lama sangat. Kalau kembang nanti bila tarik besi, dia akan pecah.. , Terap dlm loyang yang dah di gris dan dilapikkan kertas minyak.. kertas minyak tu kecikkan sikit dari loyang sebab nanti coklat melekat kat kertas. Lepas tu semua dok pakat makan kertas coklat..
- Ratakan dengan penggelek tapi lapikkan dengan plastic
- Lubangkan tepi-tepi loyang dengan penekan kuih lapis atau pakai lidi pun boleh
- Masukkan besi, tekan sampai masuk habis.
kredit utk: lubnarif@myresipi
Tiada ulasan:
Catat Ulasan