Ahad, 20 November 2011

SOFT COTTON CHEESE CAKE step by step









meringue@telor putih yg diputar hingga gebu BERSAMA dengan cream of tartar dan gula
campuran yogurt, cheese, gula,fresh milk  yg telah d masak dan disejukkan


campuran yogurt, cheese, gula, fresh milk yg telah d masak dan disejukkan kemudian di putar bersama telor kuning dan  dicampur gandum yg telah diayak

campurkan 1/3  meringue

adunan yg telah d campur 1/3 meringue d tuang dlm meringue

kacau kaedah kaup balik guna spatula/ senduk kayu

bakar kaedah bain marie dan alas dgn kertas minyak

guna api bawah sahaja suhu 180 celsius


dah masak , ambil masa 1 jan suku..lama betoll

10 minit terakhir boleh guna api atas bwk utk memberikan warna perang tp xnak pun xper, bila cucuk ngan lidi bersih, xder kesan melekit, sure dah masak...

masak dan boleh potong

lagi best jika chess cake letak dlm peti

potongan kecil utk dimakan,  silakannn



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan